Gootsteen zelf ontstoppen in Nieuwegein

Een verstopte gootsteen is een veelvoorkomend probleem in huis. Het kan leiden tot vervelende geurtjes, wateroverlast en andere problemen. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om de gootsteen zelf te ontstoppen. Hieronder vind je een korte handleiding voor het ontstoppen van een gootsteen.

Stap 1: Verwijder eventueel water uit de gootsteen

Als er nog water in de gootsteen staat, moet je dit eerst verwijderen. Dit kan door het water met een emmer of handdoek op te vangen en weg te gooien.

Stap 2: Gebruik een ontstopper

Een ontstopper is de meest gebruikelijke manier om een gootsteen te ontstoppen. Plaats de zuignap van de ontstopper over de afvoeropening van de gootsteen en duw en trek de zuiger krachtig op en neer. Herhaal dit een paar keer en probeer dan het water weer door te laten lopen.

Stap 3: Maak de afvoer schoon

Als de ontstopper niet werkt, kan het zijn dat er vuil in de afvoer zit dat niet met de ontstopper kan worden verwijderd. Verwijder de afvoerstop en maak de afvoer schoon met een lange borstel of een stuk ijzerdraad. Trek het vuil er voorzichtig uit en gooi het weg.

Stap 4: Gebruik een ontstoppingsveer

Als de bovenstaande stappen niet werken, kun je een ontstoppingsveer proberen. Deze veer kan in de afvoerpijp worden gestoken en helpt om de verstopping te verwijderen. Draai de veer rond en rond en duw deze voorzichtig door de afvoerpijp. Als de veer weerstand ondervindt, trek hem dan terug en probeer opnieuw.

Stap 5: Gebruik een ontstoppingsmiddel op basis van natuurlijke ingrediƫnten

Als geen van de bovenstaande stappen werkt, kun je proberen een ontstoppingsmiddel op basis van natuurlijke ingrediƫnten te gebruiken. Deze zijn minder schadelijk voor het milieu dan chemische ontstoppers. Meng bijvoorbeeld een kopje baking soda en een kopje azijn en giet het mengsel in de afvoeropening van de gootsteen. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten inwerken en spoel dan door met warm water.

Stap 6: Bel een professional

Als geen van de bovenstaande stappen werkt, is het tijd om een professionele ontstoppingsdienst te bellen. Zij hebben de juiste apparatuur en ervaring om het probleem snel op te lossen.

Tot slot

Een verstopte gootsteen kan een vervelend probleem zijn, maar het kan meestal worden opgelost met de juiste stappen en tools. Probeer eerst de bovenstaande stappen om het probleem zelf op te lossen. Als dat niet lukt, kun je altijd een professional inschakelen om het probleem voor je op te lossen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven